Financiar

#somaj #someri #ministerul muncii

Seitan: Somajul va atinge punctul maxim in mai-iunie

 

Somajul va inregistra o usoara crestere in urmatoarele luni, urmand sa ajunga la un maximum in lunile mai si iunie, a declarat ministrul Muncii, Mihai Seitan , informeaza NewsIn.

"Preconizam o crestere economica intre 1% si 1,3%, pana la sfarsitul anului. Cresterea este mica, e adevarat, nu se va vedea in buzunarul omului. Pentru o crestere economica substantiala, va trebui sa atragem investititorii de stat care au rol dublu, sa atraga forta de munca si, totodata, sa atraga investitiile private, nu numai din Romania, ci si din mediul extern", a declarat ministrul Mihai Seitan.

Referitor la rata somajului in tara, ministrul Seitan a precizat ca desi aceasta va continua sa creasca in urmatoarele luni va scadea in cea de a doua jumatate a acestui an.

"Reducerea somajului nu va fi imediata, ci in timp. In urmatoarele luni, rata chiar va creste, pana in lunile mai si iunie.

In partea a doua a anului, rata somajului va incepe sa scada, astfel incat, in decembrie, sa ajungem la o rata de 7,5%, apropiata de cea a anului trecut. Este drept, rata somajului nu va scadea la 4%, dar ne aflam intr-o situatie relativ buna, media pe tara fiind de 10,2%.

Daca somajul la sfarsitul anului va fi mai redus ca in mijlocul anului, inseamna ca e bine si ne aflam pe drumul cel bun", a declarat ministrul.

  •   2010-03-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii