Financiar

#evaziune fiscala #anaf #constructii #locuinte #tva

Seful Fiscului: Persoanele fizice care au construit locuinte fara sa plateasca TVA au facut evaziune fiscala

Taxa pe valoare adaugata la tranzactiile imobiliare revine in vizorul autoritatilor, directorul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala , Sorin Blejnar, declarand ca persoanele fizice care au construit blocuri si ansambluri rezidentiale fara sa plateasca TVA au facut evaziune fiscala . "Legislatia legata de aceasta problema este ambigua si ar putea fi modificata din 2010", a precizat seful Fiscului.

" Garda Financiara a facut anul trecut cateva sesizari penale. Au semnalat fapte care in opinia comisarilor Garzii si a mea personala reprezinta fapte de evaziune fiscala. Nu este vorba de una-doua case", a explicat Blejnar, citat de Ziarul Financiar.

Fiscul a mai incercat si anul trecut sa clarifice plata TVA la tranzactiile imobiliare in cazul persoanele fizice, urmarind definirea caracterului de continuitate. Initiativa a ramas insa "blocata". Numeroase persoane fizice au facut operatiuni imobiliare in scop comercial in anii trecuti, dar au evitat sa declare si sa plateasca TVA...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea