Financiar

#patrick gelin #bnr #dobanda #credit #conditii

Seful BRD: Nu vom relaxa conditiile de acordare a creditelor

foto ).

"De la caz la caz pot fi anumite exceptii, insa in general nu vom relaxa regulile. Politica noastra de creditare a ramas neschimbata, cu exceptia faptului ca in urma cu 18 luni am hotarat sa fim mai restrictivi la acordarea de euro pentru persoane fizice si IMM-uri", afirma Gelin, citat de Ziarul Financiar.

Competitia in randul bancilor se mentine doar partial, pe atragerea de depozite si creditarea marilor companii cu risc bun, este de parere Gelin. El a precizat ca regreta nivelurile ridicate la care au ajuns dobanzile la depozitele in lei si euro . "Politica noastra este de a fi prudenti. Bancile mici au ajuns sa plateasca dobanzi de-a dreptul nebunesti. Noi nu platim oricat, ci doar incercam sa ne mentinem in piata pentru a ne pastra baza de clienti."

Pentru a atrage lichiditati , BRD a majorat dobanzile la depozite, ceea ce a dus la o crestere de 11% a sumelor atrase de la persoanele fizice in primele 3 luni ale anului...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea