Financiar

Seceta din iunie ar putea usca recoltele de porumb si floarea-soarelui

Seceta, acesta este cuvantul de baza cand vorbim de prognoza meteo si agro pentru luna iunie in zonele de est si sud-est ale tarii.

Conform informatiilor furnizate de ANM, temperaturile in aceste zone vor depasi 35 de grade Celsius, mai ales in zonele de campie. Producatorii nu-si fac probleme pentru grau, care nu prea va mai putea fi influentat in vreun fel de vremea ce va urma, insa spera ca seceta sa nu le afecteze culturile de porumb sau floarea-soarelui.

Cel mai vulnerabil punct al agriculturii in acest moment este   recolta de plante furajere. Daca aceasta va fi la fel de scazuta ca anul trecut, pretul alimentelor va continua sa creasca.

Prognoza meteo si agro pentru luna iunie nu este una prea optimista pentru zonele de campie ale Dobrogei, Olteniei, Munteniei si Moldovei, in conditiile in care acolo se afla cea mai mare parte a recoltei din acest an. Din acest motiv, agricultorii se asteapta din nou la o degringolada pe piata produselor care vor fi afectate de seceta.

“Conform estimarilor pe termen lung, in luna iunie 2008 regimul termic al aerului va fi in general normal in majoritatea regiunilor si mai ridicat decat in mod normal indeosebi in zonele sudice si sud-estice.

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea