Guvernul are in sfarsit un brasov (estimat la peste un miliard de euro ) ar asigura fondurile necesare pentru acordarea tichetelor de vacanta, pentru sprijinirea industriei auto si ar acoperi si o parte din capitalizarea CEC.

In plus, sistarea anumitor lucrari nu ar fi sesizabila pe termen scurt pentru populatie, care s-a obisnuit deja cu ideea ca in Romania nu se construiesc autostrazi. In acelasi timp, intreruperea lucrarilor poate fi justificata si prin "neregulile din contractele semnate de fosta Guvernare". Radu Berceanu a demonstrat deja ca lucrurile pot sta astfel atunci cand, in urma cu cateva zile, s-a plans de datoriile mult prea mari catre Bechtel mostenite de la Orban. Exproprierile sunt un lat motiv in spatele caruia se poate ascunde refuzul de a mai construi ceva.

Nu este exclus ca statul sa refuze sa mai plateasca preturile convenite in anii trecuti, invocand conditiile actuale ale pietei, cand metrul patrat de pamant este mult mai ieftin . Astfel s-ar mai putea taragana inceperea lucrarilor o buna perioada de timp, adica pana cand justitia le va da dreptate proprietarilor.

Pe scurt, toate nerealizarile din acest an, caracterizat inca de la inceput ca fiind cel mai "negru" de dupa 2000, se vor justifica intr-un mod cat se poate de simplu: "Noi am vrut, dar nu s-a putut din cauza crizei si a celor care nu ne-au lasat sa tinem cheltuielile sub control. Promitem ca facem la anul..."!

  •   2009-01-25
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.