Financiar

# verificari anaf #nota de plata #anaf #bacsis

Se legalizeaza bacsisul. Va fi trecut pe nota de plata

Bacsisul, atat de ravnit de chelneri si de ospatari, va intra in scurt timp in legalitate. Suma va fi inregistrata in contabilitate si impozitata.

Sistemul va fi testat de 1 Mai, cand clientii cluburilor, barurilor si restaurantelor vor primi cate doua bonuri fiscale: unul pentru consumatie, altul pentru bacsis.

"Atentia" pe care clientii o ofera personalului unui local drept multumire pentru prestatia acestora nu trebuie conditionata sub nicio forma de agentul economic, se arata in proiectul de lege formulat de Ministerul de Finante. De asemenea, nu va fi nicaieri specificat vreun procent din costul consumatiei, ci suma oferita va ramane la latitudinea clientilor.

Sumele incasate suplimentar vor fi inregistrate fiscal si contabil. Firmele vor stabili, printr-un regulament de ordine interioara, daca veniturile provenite din incasarea bacsisului raman la dispozitia lor sau constituie o sursa de alte venituri care se distribuie salariatilor, scrie Mediafax.

Legalizarea bacsisului se va face printr-un proiect de ordonanta care ar trebui aprobat de Executiv in cel mult doua saptamani.

Foto: liststrivia.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea