Financiar

#scumpirea alimentelor #val de scumpiri #crestere pret benzina #preturi produse

Scumpirile lovesc din nou Romania

In urma cresterii preturilor la carburanti , dar si pe fondul devalorizarii monedei nationale, in Romania a inceput un nou val de scumpiri .

Prima zi din an producatorii de carburanti au crescut pretul, explicand aceasta decizie prin trecerea la euro 5, conform directivei europene obligatorii pentru toate statele comunitare.

Acest lucru, corelat cu intarirea monedei euro in raport cu leul si cu marirea accizelor, atrage dupa sine o majorare a preturilor produselor alimentare.

Potrivit specialistilor din piata, cresterea urmeaza sa atinga pragul de 15 procente , dupa ce, in ultimele doua luni, viata romanilor s-a scumpit deja cu 14%. Legumele si fructele vor fi primele alimente carora li se va majora pretul, asteptandu-se o scumpire de zece procente pana in luna martie.

Ultima scumpire a acestui segment a avut loc in noiembrie, cu 20 de procente. De asemenea, pretul preparatelor din carne si al lactatelor va fi mai mare cu sapte, respectiv cinci procente , avand in vedere ca materia prima este adusa din import, in masura de 70%. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea