Financiar

#pret gaze #e on #e.on romania # scumpiri gaze

Scumpiri la gaze din septembrie?

E.ON Romania crede ca mentinerea pretului la gazele livrate populatiei si cresterea cu 10% a tarifului pentru consumatorii industriali vor permite distribuitorilor de gaze sa nu mai acumuleze pierderi timp de cateva luni, insa in luna septembrie se va impune o noua crestere a preturilor.

"Hotararea Guvernului de modificare a Legii gazelor si decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) de a majora cu 10% preturile pentru consumatorii industriali vor opri acumularea de catre operatori a noi pierderi pentru urmatoarele luni. Totusi, din cauza previziunilor de crestere a pretului gazelor din import pe perioada iernii, in luna septembrie va fi necesara o alta crestere de preturi.", au declarat oficialii companiei E.ON Romania pentru Mediafax.

Saptamana trecuta, Executivul si ANRE au decis ca pentru o perioada de noua luni (intervalul 1 iulie 2011-31 martie 2012), populatia sa primeasca mai multe gaze naturale din productia interna, mai ieftine cu 40 de procente fata cele din import, fapt care va permite ca nivelul tarifelor sa ramana neschimbat. De asemenea, in aceeasi hotarare s-a stabilit si mentinerea nivelului tarifelor pentru gazele naturale utilizate de producatorii de energie termica care livreaza caldura populatiei.

Pe de alta parte, de la 1 iulie facturile la gaze emise pentru consumatorii industriali sunt mai mari cu 10%.

"Implementarea noilor reglementari ne va permite doar stoparea acumularii de noi pierderi la furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii casnici. In sezonul rece, cand consumul va fi mai mare, iar pretul gazelor naturale din import va depasi 500 dolari pentru 1.000 de metri cubi, va reveni presiunea asupra preturilor reglementate, iar in septembrie va fi necesara o noua crestere", potrivit E.ON Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea