Financiar

#imobiliare #schimb #apartament

Schimbul imobiliar a luat amploare in 2010

MagazinulDeCase.ro a realizat un studiu bazat pe noua tendinta din piata imobiliara din Romania, schimburile imobiliare, pentru care opteaza cei care vor sa se mute intr-un apartament cu suprafata mai mare sau care doresc sa se mute in alte zone, potrivit unui comunicat al site-ului de imobiliare, conform NewsIn.


"Proprietarii care au solicitat inscrierea in sectiunea de schimburi imobiliare de pe MagazinulDeCase.ro au motive dintre cele mai diverse pentru a explica aceasta alegere", spun reprezentantii site-ului de tranzactii imobiliare directe.

Acestia dau ca exemplu concret un proprietar care detine o casa cu patru camere in Sibiu si ar dori sa o vanda sau sa o dea la schimb , deoarece "la schimb s-ar incheia tranzactia".

De cealalta parte, exista si proprietari care stiu exact ce-si doresc in urma schimbului realizat.

De exemplu, o doamna din Bucuresti detine o casa cu 6 camere in Piata Unirii si doreste sa o schimbe pentru un Penthouse si sa primeasca diferenta in bani. Aceasta considera ca este "metoda cea mai buna de a ramane si cu ceva bani in buzunar dupa finalizarea tranzactiei".

Alti proprietari au apelat la schimb ca la o ultima solutie, avand in vedere ca nu au reusit sa vanda. Astfel, un proprietar din Ploiesti a apelat la varianta de schimb deoarece locuieste intr-o garsoniera si are nevoie de un spatiu mai mare pentru cei doi copii. Cu toate acestea proprietarul sustine ca ar prefera vanzarea in locul unui schimb "deoarece asa as putea sa-mi aleg apartamentul in zona in care locuiesc acum".

"Schimbul este definit in Codul civil ca fiind un contract prin care partile isi dau respectiv un lucru pentru altul. Prin aceasta modalitate de transfer de proprietate se intelege un dublu transfer de drepturi, facandu-se unul contra celuilalt, si nu contra unei sume de bani sau pret.

In afara de aceasta deosebire, schimbul nu difera de contractul obisnuit de vanzare-cumparare, regulile acestuia din urma fiind aplicabile si contractului de schimb", au declarat reprezentantii cabinetului de avocatura Hristescu, Ciocanea si Asociatii.

Schimbul imobiliar a devenit in prezent o solutie pentru proprietarii care doresc sa se mute intr-un apartament cu suprafata mai mare, preferand sa dea o diferenta mai mica in bani in locul unui credit la banca.

"Totodata, procedeul schimburilor este cautat in mare masura si de aceia care doresc sa se mute in alta zona, insa nu doresc sa schimbe tipul de locuinta pe care il detin", mai afirma acestia.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea