Financiar

#productie #industrie #scadere #romania

Scaderea productiei industriale din Romania, a doua cea mai mica din UE, in aprilie

Productia industriala din Romania a scazut in aprilie cu 7,8% fata de aceeasi luna din 2008, potrivit datelor publicate de Eurostat. Scaderea productiei din tara noastra este al doilea cel mai mic declin din Uniunea Europeana.

La nivelul intregului bloc comunitar, productia industriala a scazut in aprilie cu 19,4% fata de aprilie 2008, situatia fiind mai grava in zona euro, unde declinul a fost de 21,6%.

Cea mai mica scadere a productiei industriale s-a produs in aprilie in Polonia - 6,9%. Dupa Polonia si Romania, scaderi moderate au fost inregistrate in Portugalia (-11,1%), Grecia (-12,2%) si Marea Britanie (-12,3%).

Cele mai mari scaderi le-au raportat Estonia (-33,7%), Slovenia (-24,9%), Lituania (-24.5%) si Italia (-24,2%),
Productia industriala din Romania a crescut, totusi, in aprilie 2009 , cu 0,7%, fata de martie. Doar alte cinci tari din UE care au raportat date pentru luna aprilie au inregistrat cresteri ale productiei industriale fata de luna anterioara.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea