Financiar

Sarbatoare la BVB: piata a crescut cu 4,5%

Alaturi de pietele europene, romaneasca a reflectat, ieri, aprecierile de miercuri de pe pietele americane. Dupa doua sedinte in care panica si-a spus cuvantul pe piata de capital, bursa de la Bucuresti a reusit, ieri, performanta unui bilant pozitiv pe toate palierele.

Toti indicii reprezenta­tivi au reusit sa recupereze o parte din pierderile inregistrate in sedintele de marti si miercuri. Cea mai mare ascensiune, de 4,56%, a revenit indicelui BET-Compozit. Actiunile celor mai lichide zece companii au inregistrat o revenire de 3,52%, dupa ce, in doua zile, au pierdut, in medie, 9%. Si segmentul societatilor de investitii financiare (SIF) au avut parte de o crestere medie de 3,56% fata de sesiunea precedenta.

de numai 8,5 milioane de euro

Evolutia a fost influentata de cea a pietelor internationale. Bursele europene au reactionat ieri la cresterile inregistrate miercuri pe pietele americane. "A fost o sedinta de aprecieri destul de mari, dupa doua sedinte de panica. Este de asteptat ca rezultatele semestriale ale unor companii din SUA sa alimenteze in continuare aprecierile", este de parere Mihai Muresian, trader in cadrul Invest.

Cresterile de ieri au avut loc, insa, pe un rulaj mai mic comparativ cu cel inregistrat in sedintele de corectii. Schimburile perfectate pe piata principala au totalizat 8,5 milioane de euro (30,59 milioane de lei).

Titlurile AZO s-au scumpit cu 8,9%


In topul lichiditatii s-a situat Petrom (SNP), cu 7,3 milioane de lei. Cursul titlurilor SNP s-a apreciat, ieri, cu 4,34%, pana la 0,4090 lei/actiune, in conditiile unui volum de 18 milioane de actiuni. Tot in sectorul petrolier, titlurile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) au inchis in urcare cu 1,4%.

In acelasi timp, titlurile (AZO) s-au remarcat printr-o apreciere de aproape 9%. Emitentul a cumulat un rulaj de 2,84 milioane de lei, ocupand pozitia a treia in clasamentul lichiditatii.

In sectorul financiar, titlurile BRD s-au scumpit cu 4,05%, cele ale Bancii Carpatica (BCC) – cu 3,64%, iar actiunile Erste Bank (EBS) au fost marcate de o ascensiune de 12,6%, pana la 143,0000 lei/ titlu .

Tranzactii de 3,1 milioane lei

In sedinta de tranzactionare de ieri, pe fosta piata electronica, investitorii au tranzactionat titluri in valoare de 3,1 milioane lei, echivalentul a 0,879 milioane euro. Indicele compozit, Rasdaq-C, a inregistrat o apreciere usoara de 0,59%, inchizandu-se la nivelul de 4125,13 puncte.Iar indicele RAQ-I a urcat cu 3,02%, la nivelul de 3684,72 puncte, in timp ce indicele RAQ II a suferit o corectie de 1,54%, pana la 6278,9 puncte.

In topul lichiditatii s-au plasat actiunile Albalact (ALBZ), cu schimburi in valoare de aproape 0,5 milioane lei. La finalul sedintei bursiere, un titlu ALBZ era cotat cu 0,2630lei/actiune, cu 7,4% peste referinta stabilita in sedinta precedenta.

Pozitia a doua in top a revenit Romportmet Galati (ROMT), cu o valoare tranzactionata de 0,37 milioane lei. Ultima tranzactie cu titluri ROMT a fost perfectata la pretul de 11 lei/actiune, in urcare cu 0,92% fata de sedinta precedenta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea