Financiar

#salariu minim Romania #salarii romani

Salarii mai mari pentru toti romanii!

 

Salariul minim in Romania ar putea ajunge intre 1.300 si 1.500 de lei! Guvernul ia in calcul o crestere a salariului minim de 4% in 2017. Pe de alta parte, sindicatele ar cere, in schimb, un salariu minim de 1.450 lei, care ar insemna o crestere cu 16% a nivelului actual. 

Propunerea autoritatilor pentru o crestere a salariului minim pe economie anul viitor, la 1 iulie, ar fi de 4%, argumentul fiind acela ca aceasta crestere ar pastra numarul angajatilor cu salariu minim la un nivel constant. In acest caz salariul minim ar creste cu 50 de lei la 1 iulie 2017, la 1.300 de lei, arata un document guvernamental, scrie economica.net.

Sursele apropiate discutiilor spun ca sindicatele cer un salariu minim de 1.450, care ar insemna o crestere cu 16% fata de acum, nivel la care ar aparea, in opinia autoritatilor, distorsiuni importante in piata muncii.

Potrivit calculelor guvernului, când salariul minim se majoreaza cu 16%, numarul de salariati incadrati la nivelul salariului minim creste cu 29,95%. La o crestere de 12%, numarul de salariati incadrati la nivelul salariului minim creste cu 18,5%.

Singura varianta de lucru ramasa, care n-ar aduce miscari importante in piata muncii, ar fi majorarea salariului minim cu 8%, sau cu 100 de lei, la 1.350 lei.

Numarul de salariati incadrati la nivelul salariului minim ar creste cu doar 52.506 salariati in acest caz, dupa calculele guvernului.

Guvernul mai argumenteaza ca o crestere mai mare de atât nu ar aduce o crestere salariala numai celor cu salariu minim, ci si celorlalti angajati, ceea ce ar pune presiuni imense pe firme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea