Financiar

Rovinieta ar putea fi eliminata

Reprezentantii ministerului Economiei si Finantelor vor discuta marti cu transportatorii rutieri eventualitatea eliminarii rovinietei.

Conform declaratiei presedintelui Federatiei Operatorilor Romani de Transport, ministerul Transporturilor este de acord cu solicitarea transportatorilor, cu conditia ca taxa auto sa poata fi colectata din pretul carburantului. La ultima discutie avuta cu reprezentantii ministerului Economie pe aceasta tema, care a avut loc pe data de 13 martie, transportatorii au amenintat ca vor recurge la proteste daca nu se va ajunge la un acord.

La finalul acestei ultime intalniri, ministrul Transporturilor , Ludovic Orban, a declarat ca „ Unele solicitari ale operatorilor de rovinieta ”.

Ministrul Transporturilor considera „rezonabile” solicitarile cu privire la infiintarea unui sistem unic de control pentru toti operatorii, a unui sistem de autorizare a personalului si a accesul la toate documentele din acest domeniu.

Protocolul intre cele doua parti care ar trebui semnat contine 11 revendicari , printre care eliminarea platii rovinietei pentru drumurile nationale, eliminarea totala a restrictiilor de circulatie a camioanelor, anularea taxei de inmatriculare pentru vehiculele cu Euro 4 si Euro 5, asigurarea transparentei colectarii accizelor din carburanti si monitorizarea de catre asociatiile patronale din transporturi a utilizarii acestora pentru constructia si intretinerea drumurilor.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

  •   2008-03-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii