Financiar

#televiziune #iptv #internet

Romtelecom a lansat televiziunea prin internet in zece orase din Romania

Romtelecom a lansat in zece orase serviciul de televiziune prin internet (IPTV) Dolce Interactiv, a anuntat compania. Pentru a beneficia de el, clientii trebuie sa aiba o linie de telefonie fixa si o conexiune la internet in banda larga cu o viteza de transfer de minim 8 Mbps (megabiti pe secunda).

IPTV permite clientilor sa controleze si administreze mai bine continutul TV, prin selectarea si inregistrarea programelor de care sunt interesati. Serviciul de televiziune este livrat pe internet, prin reteaua unui operator, pe baza de abonament.

Serviciul Dolce interactiv a fost lansat luni in Bucuresti, Iasi, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Ploiesti, Braila, Piatra Neamt, Sibiu si Bacau, urmand ca acoperirea si functionalitatile sa fie extinse treptat. Continutul TV la cerere va fi disponibil prin intermediul unei biblioteci, iar utilizatorul IPTV poate inregistra mai multe programe in acelasi timp, pentru a le viziona ulterior. Clientii Dolce Interactiv au la dispozitie si un portal web prin care vor putea administra propria experienta TV.

Sistemul IPTV permite vizualizarea unui numar mai mare de canale TV decat cele receptionate prin cablu sau antene de satelit, o calitate a imaginii si a sunetului superioare si accesarea unor functii precum vizualizarea in reluare a programelor TV din ultimele 24 de ore, ghid electronic al programelor, posibilitatea de a accesa jocuri online sau de a comanda vizualizarea unor anumite filme sau emisiuni TV contra unei taxe (Video on Demand). Calitatea audio-video a serviciilor IPTV este dependenta de viteza de transfer a datelor.

Pentru a vizualiza pe televizor programele disponibile prin IPTV utilizatorii au nevoie si de un decodor, la fel ca in cazul antenelor prin satelit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea