Criza economica loveste si domeniul asigurarilor. Unele societati din domeniul intermedierilor si-au suspendat activitatea.

Populatia renunta la unele polite, pentru ca acestea nu mai sunt rentabile. Luna aceasta, patru societati de intermediere de asigurari au solicitat suspendarea activitatii, conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), iar una a cerut retragerea autorizatiei, relateaza Gardianul.

Desi reprezentantii CSA spun ca nu este o tendinta a pietei, totusi admit ca temerile referitoare la criza economica le vor crea mari probleme in acest an. Efecte se vad si la unele polite, cum ar fi cele privind asigurarea de viata.

"La politele generale nu se renunta, pentru ca oamenii vor sa-si protejeze bunurile. In cazul asigurarilor de viata, sunt persoane care prefera sa recupereze banii, pentru a depasi mai usor perioada de criza", a declarat pentru Gardianul Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR).

In plus, vanzarea de polite de asigurari auto este afectata, din cauza reducerii drastice a vanzarilor de autovehicule. "Ne intoarcem in acest an la nivelul anului 2006", a spus Mihai Tecau, presedintele BCR Asigurari .

In tot acest context, exista si un factor pozitiv, acela ca societatile vor acorda o atentie sporita actualilor clienti, in conditiile diminuarii masei potentiale de asigurati, dar si unul negativ: scumpirea asigurarilor.

  •   2009-01-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii