Financiar

#romania #finantari #fonduri ue

Romanii nu stiu cum sa obtina bani de la UE

Bani sunt, oameni interesati sunt, promovare exista, desi ineficienta , dar...proiectele sunt greu de facut. Aceasta este concluzia companiilor de consultanta in domeniul accesarii fondurilor europene in urma relatiei cu clientii.

Exista doua categorii de afaceristi care vin la firmele de consultanta dorind sa acceseze fonduri , ne-a declarat Delia Juncan, consilier financiar al companiei clujene de consultanta Media Invest.

Prima categorie este formata din acele persoane informate, care care cunosc regulile si detaliile si care fie au mai accesat fonduri SAPARD sau PHARE, fie s-au documentat in prealabil in legatura cu derluarea procesului de accesare .

O a doua categorie, care are si cei mai multi membrii, este categoria celor care nu cunosc absolut deloc elementele tehnice ale procesului de accesare. "Dintre membrii celei de-a doua categorii, aproximativ 80% bat la usa companiilor de consultanta, insa, cand afla despre complexitatea si rigurozitatea cerute in realizarea dosarului de , renunta", a marturisit Delia Juncan pentru NewsChannel.ro.

Unii aplicanti sunt interesati de "ocolirea" procesului normal

Reprezentantul Media Invest a semnalat existenta cazurilor in care consultantii sunt intrebati direct daca si cum se poate evita respectarea anumitor specificatii tehnice, dificil de indeplinit.

"Vorbim de fonduri nerambursabile , care, pentru unele proiecte pot ajunge la milioane de euro, bani care nu se obtin usor, motiv pentru care unii aplicanti considera ca rrolul consultantilor este acela de a-i ajuta sa ocoleasca unele rigori tehnice in realizarea proiectului, lucru total fals", puncteaza consilierul financiar al Media Invest.

Pensiunile - principala tinta a finantarilor

Dintre cei care isi manifesta interesul pentru fondurile nerambursabile, foarte multi planuiesc in turism si , cum este cazul pensiunilor. "Scopul principal al fondurilor alocate este acela de a-i ajuta pe cei care doresc sa se extinda, iar in zona despre care vorbim exista un potential urias", precizeaza Delia Juncan.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea