Financiar

#case de pariuri #loteria romana

Romanii nu se tem sa-si parieze banii, in ciuda crizei

Peste 1,3 milioane de romani trec pragul agentiilor de pariuri , in fiecare luna, potrivit unui stiu realizat de Asociatia Caselor de Pariuri din Romania .

Valoarea medie a unui bilet jucat pe evenimente sportive este de 1,3 euro, a declarat presedintele asociatiei, pentru Evenimentul Zilei. Fiecare parior frecventeaza agentiile de aproximativ trei ori pe saptamana, in medie. Pariorii sunt, de obicei, persoane cu venituri medii si peste medie, cu varste intre 18 si 48 de ani si studii medii.

In jur de 96 de procente dintre clienti sunt barbati. Desi numarul jucatorilor a crescut constant pana acum, Smeada se asteapta ca piata sa scada cu 15 procente in acest an, fata de anul trecut, cand valoarea s-a ridicat la 120 de milioane de euro. In Romania functioneaza 20 de case de pariuri , din cele 24 licentiate, avand un numar total de 6.000 de angajati.

Pentru a obtine licenta, casele de pariuri trebuie sa apeleze la Ministerul de Finante , taxele fiind mult mai mari. Pe langa pariuri, romanii sunt pasionati si de loterie. In ciuda crizei, reprezentantii Loteriei Romane estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu peste sase procente in acest an. Potrivit presedintelui loteriei, Liliana Minca , cei care joaca la loterie sunt persoane cu varste intre 30 - 49 de ani, din mediul urban, cu studii medii si un venit lunar de peste 601 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea