Financiar

#vacanta #litoral romanesc #romani vacanta

Romanii, mult mai atrasi de litoralul romanesc vara aceasta

Numarul romanilor care au ales vara aceasta litoralul romanesc a crescut in acest sezon estival. Statiunea Mamaia a fost vizitata anul acesta de turistii romani cu pana la 5% mai mult. o scadere a numarului de turisti a fost insa inregistrata in zona de sud, potrivit Corinei Martin, presedinte al Asociatiei Litoral - Delta Dunarii.

Corina Martin a precizat ca aceste cifre sunt incurajatoare si ca va continua promovarea litoralului romanesc.

"In ceea ce priveste numarul de turisti, avem o crestere usoara pe Mamaia, pana spre 5%, per total, prin comparatie cu anul trecut, o scadere insa mai accentuata pe sudul litoralului. Cred ca este mai important nu atat faptul ca poate nu stam foarte bine in privinta numarului de turisti, cat faptul ca am reusit sa atragem o imagine favorabila litoralului romanesc in acest an", a declarat Corina Martin.

Totusi, in ciuda crestii numarului de turisti, anul acesta romanii au alocat un buget mai mic decat anul trecut vacantei pe litoral.

"O concluzie poate mai putin placuta a acestui sezon este aceea ca romanii au avut un buget de vacanta mai redus fata de anul trecut. Deci, au cheltuit mai putin, au consumat mai putin pe litoralul romanesc, asta sigur ca este legat de nivelul de trai si de puterea de cumparare a romanului", a adaugat Martin.


Sursa foto: happy-holiday.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea