Financiar

#amenintare #somaj #dobanda #economie

Romanii economisesc bani, atrasi de dobanzile mari

In contextul crizei financiare, amenintati de somaj, de reducerea salariilor si atrasi de dobanzile mari, romanii incep sa puna bani deoparte.

Dupa luni bune, in care economiile au fost aproape la pamant, bancile au atras in conturi tot mai multi bani de la populatie , anunta Realitatea Tv. Ultimele date ale bancii centrale arata ca anul trecut, bancile au atras de la populatie 38 de miliarde de euro, iar in luna decembrie 2008, volumul depozitelor a crescut cu 6,6 procente , fata de luna anterioara.

Datele BNR arata ca economiile in moneda nationala ale populatiei au crescut in decembrie cu 3,3 la suta, iar cele in valuta cu 6,4%. Asta, dupa ce, in octombrie 2008 , depozitele populatiei scazusera cu peste 3 procente. Nu doar cetatenii economisesc ci si firmele.

Potrivit bancii centrale, depozitele in lei ale firmelor au crescut la sfarsitul anului, fata de luna noiembrie, cu aproape 11 la suta, iar cele in valuta cu 7 procente. Specialistii pun aceasta crestere pe seama dobanzilor atractive oferite de banci. La depozitele in lei, dobanzile ajung pana la 15%, iar la cele in valuta, la 8% pe an.

  •   2009-02-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii