Financiar

#industria alimentara #crestere preturi carne #vanzari la negru #pret carne

Romanii cumpara si carne la negru

Comertul la negru, pe piata carnii, a crescut cu 40% in ultimii patru ani ajungand la o valoare de 70% din totalul pietii. Presedintele Romalimenta , Sorin Minea , a declarat ca motivul pentru care s-a inregistrat aceasta crestere e ca marii producatori de carne si preparate din carne vor sa scape de plata TVA-ului la stat si vand la negru, informeaza Newsin.

"Pentru a nu mai plati la stat TVA-ul de 19%, ce inseamna mult pentru marii producatori, acestia cumpara carne-materie prima de la particulari sau prin comert intracomunitar, aduc carnea in fabrica proprie si o prelucreaza ei si apoi o vand magazinelor mici fara factura, inregistrand automat un profit net de 19%.", a explicat Minea.

Acesta a declarat ca si proprietarii micilor magazine sunt interesati sa cumpere la negru, incalcand astfel legea . Referitor la cum poate fi redus si inlaturat comertul la negru, Minea a spus ca singura cale este prin intermediul unor controale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea