Financiar

#industria alimentara #crestere preturi carne #vanzari la negru #pret carne

Romanii cumpara si carne la negru

Comertul la negru, pe piata carnii, a crescut cu 40% in ultimii patru ani ajungand la o valoare de 70% din totalul pietii. Presedintele Romalimenta , Sorin Minea , a declarat ca motivul pentru care s-a inregistrat aceasta crestere e ca marii producatori de carne si preparate din carne vor sa scape de plata TVA-ului la stat si vand la negru, informeaza Newsin.

"Pentru a nu mai plati la stat TVA-ul de 19%, ce inseamna mult pentru marii producatori, acestia cumpara carne-materie prima de la particulari sau prin comert intracomunitar, aduc carnea in fabrica proprie si o prelucreaza ei si apoi o vand magazinelor mici fara factura, inregistrand automat un profit net de 19%.", a explicat Minea.

Acesta a declarat ca si proprietarii micilor magazine sunt interesati sa cumpere la negru, incalcand astfel legea . Referitor la cum poate fi redus si inlaturat comertul la negru, Minea a spus ca singura cale este prin intermediul unor controale.

  •   2009-01-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare