Financiar

#cladiri #locuinte #casa #apartament

Romanii construiesc mai putine locuinte

ong>Numarul autorizatiilor de constructie pentru locuinte au scazut in octombrie cu 13,1% fata de septembrie si cu 27,7% fata de octombrie 2008 , arata Institutul National de Statistica . Totodata, in primele 10 luni ale lui 2009 s-au eliberat 41.861 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale , cu 21,2% mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut.
In luna octombrie 2009, s-au eliberat 4.103 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care peste doua treimi au fost pentru zona rurala, arata datele INS. Eliberarea de autorizatii a scazut in aproape toare regiunile de dezvoltare, cele mai importante scaderi inregistrandu-se in regiunile Centru (-235 autorizatii), Nord-Est (-128 autorizatii) si Sud-Muntenia (-114 autorizatii). Singura regiune cu o mica crestere a fost cea de vest.
Fata de luna octombrie 2008, scaderea numarului de autorizatii pentru cladiri rezidentiale a fost de 27,7% (cu 1574 mai putine autorizatii).
In primele zece luni ale acestui an, s-au eliberat 41.861 autorizatii de constructie de locuinte, in scadere cu 21,2% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-2.786 autorizatii), Centru (-1.775 autorizatii), Nord-Est (-1.764 autorizatii) si Sud-Muntenia (-1.731 autorizatii), mai arata Institutul National de Statistica.
  •   2009-11-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alexandru Enache

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii