Financiar

#asigurari #locuinte #amenzi

Romanii care nu isi incheie asigurarea obligatorie pentru case ar putea primi amenda

Romanii care nu isi vor incheia asigurarea obligatorie pentru locuinte ar putea fi amendati de catre primari, au anuntat reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor si ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Totusi, romanii vor beneficia de o perioada de gratie de 3 luni de la inceperea emiterii politelor.

Amenda pentru cei care nu isi incheie o polita de asigurare obligatorie pentru locuinte va fi de 500 de lei si va fi aplicata de primarii.

Potrivit asiguratorilor, in primele trei luni de la lansarea politelor pentru asigurarea locuintelor, romanii isi vor putea incheia asigurari fara a fi amendati. Lungimea perioadei de gratie este, insa, inca in discutie, au precizat acestia.

Potrivit reprezentantilor PAID , o data plauzibila pentru lansarea politelor obligatorii de asigurare a locuintelor ar putea fi 1 iulie, iar primele de asigurare vor fi 10 euro pe an.

Reprezentantii asiguratorilor au precizat insa ca pentru proprietarii de case cu valoare mai mare va fi nevoie si de incheierea unei polite facultative.

Despagubirile pentru noile polite nu vor fi platite de societatile membre PAID, ci de de Pool.

Marius Bulugea, presedinte PAID, a precizat ca romanii care au deja incheiata o polita facultativa nu vor fi nevoiti sa o incheie pe cea obligatorie decat in momentul in care prima expira.

Potrivit PAID, a fost pusa la punct o baza de date in care vor intra cladirile cu destinatie de locuinta din toata tara. Primariile tuturor localitatilor din Romania vor fi obligate sa trimita propriile baze de date cu cladiri catre PAID, pentru a fi incluse in lista generala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea