Financiar

#electrocasnice #preturi #ue

Romanii au printre cele mai mari preturi la electrocasnice

Electrocasnicele comercializate in Romania sunt la fel de scumpe precum cele din Germania, potrivit unui studiu al Biroului de statistica al Uniunii Europene, Eurostat . Mai norocosi decat romanii sunt polonezii, cehii si bulgarii care isi pot cumpara aparatele de uz casnic la preturi mai mici.

Preturile electrocasnicelor din Romania au fost, anul trecut, la 95% din media Uniunii Europene, nivel similar cu cel inregistrat in Germania si mai ridicat decat in unele state central si est-europene precum Polonia, Cehia sau Bulgaria. Romania a ocupat, la acest capitol, locul 27.

Preturile din tara noastra au fost mai mici insa decat cele din Slovenia, Ungaria ori Slovacia. Cele mai mari preturi au fost inregistrate in Islanda, cu peste 41% peste media UE. Anul trecut, Romania a ocupat tot locul 27, la egalitate cu Muntenegru , preturile din cele doua state reprezentand 93% din media UE.

Studiul Eurostat include preturile pentru 130 de electronice si aproximativ 100 de electrocasnice, fiecare tara incluzand produsele tipice consumului intern. In analiza Eurostat au intrat 37 de state europene.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea