Financiar

#cumparaturi #shopping online #magazin online #magazin #gadget #smartphone

Romanii au prins gustul cumparaturilor online

Romanii au inceput sa cumpere din ce in ce mai multe produse prin intermediul online. Vanzarile magazinelor online au crescut cu 30%-40% in primele luni ale acestui an.

Reprezentatii firmelor online spun ca se asteapta la vanzari mult mai mari si estimeaza o crestere a pietei de peste 30% in 2013.

"Pentru businessul nostru ma astept la un trend ascendent, chiar peste media pietei, care sa se concretizeze cu dublarea vanzarilor pana in Q2. Am inregistrat cresteri constante: 50% in 2012 fata de 2011 si in ianuarie-februarie 2013 fata de aceleasi luni din 2012. Iar in 2013, avand in vedere acest trend ascendent, estimam o cifra de afaceri de peste 50 milioane de euro", a explicat Mihai Patrascu, general manager al evoMAG.

In anul 2013, la mare cautare vor fi tabletele si smartphone-urile, spune Patrascu. De asemenea, noile lansari ale celor mai asteptate device-uri, precum noile smartphone-uri LG sau Samsung Galaxy S4 vor ridica semnificativ piata.

In ceea ce priveste preturile, romanii merg pe achizitiile low-cost.

"Ne asteptam ca smartphone-urile low-budget sub 100 de euro sa aiba o evolutie buna. In general, piata smartphone-urilor va creste anul acesta cu peste 50%, la fel, piata tabletelor [...] de 35-40% pe an", a declarat Matei Tiboc, de la Quickmobile.ro.

Sursafoto:www.business24.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea