Financiar

#carduri #tranzactii #internet

Romanii au facut in 2009 o singura tranzactie online la 10 carduri active

Tranzactiile online au reprezentant anul trecut 1,5% din totalul platilor facute de romani cu cardul la din tara si din strainatate, iar dupa numarul cardurilor active rezulta ca in 2009 s-a inregistrat, in medie, o tranzactie online la 10 carduri, potrivit unei analize a .

"Tranzactiile online s-au cifrat la circa 1,5% din totalul de 84,4 milioane de plati cu cardul efectuate de romani la POS-uri din tara si strainatate in decursul anului trecut. (...) In 2009 s-a inregistrat, in medie, o singura tranzactie online la 10 carduri", a declarat Antonio Eram, director general si fondator al Netopia Sistem , liderul pietei locale de microplati.

"Luand in considerare cele aproximativ 12 milioane de carduri active din Romania si nivelul actual de utilizare al lor in tranzactii pe internet, rezulta ca trebuie sa mai treaca noua ani pentru ca fiecare card sa fie folosit macar o data si pentru o plata online ", mai sustine Eram.

Potrivit analizei Netopia, magazinele online au incasat anul trecut de la cumparatorii romani sub 3% din valoarea platilor totale prin card, de 3,2 miliarde euro.

Pentru 2010, Netopia estimeaza un avans de 20% fata de 2009 al platilor online cu cardul, pragul de 1,5 milioane de astfel de plati urmand sa fie depasit. 

  •   2010-03-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Sfaturi financiare pentru toti membrii familiei, de la mic la mare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii