Financiar

#credite valuta romani #evolutie rate credite #datorii banci

Romanii au datorii de un miliard de lei la banci

Datoriile in euro ii pune in imposibilitatea de a-si achita ratele.

Bucurestenii conduc in topul restantierilor atat la creditele in valuta, cat si la cele in lei, arata datele BNR. Restantele la creditele in valuta depasesc 350 de miloane de lei, in timp ce datoriile pentru imprumuturile in moneda nationala ating o jumatate de miliard.

Suma in valuta luata de locuitorii capitalei de la banci este de 46,6 miliarde de lei, adica dublu fata de cea imprumutata in lei, arata Realitatea Tv. Cei care s-au imprumutat cel mai putin in valuta sunt teleormanenii, care au luat credite in valoare de doar 286 de milioane de lei.

La sfarsitul anului trecut, acestia datorau institutiilor bancare aproape 900.000 de lei. In total, romanii au credite in valuta de aproape 111 miliarde de lei. Evolutia ratei de schimb determina ca pentru o rata de 150 de euro, un roman sa plateasca acum cu 35 de lei mai mult, decat platea la sfarsitul anului trecut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea