Financiar

#romania salariu minim #salariu minim uniune

Romanii au cel mai mic salariu din UE raportat la puterea de cumparare

Romanii au cel mai redus salariu minim raportat la puterea de cumparare din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit unei statistici publicata, recent, de Biroul de Statistica al Uniunii Europene - Eurostat, salariul minim in Romania, in anul 2008, a fost de 137 de euro, cifra care plaseaza tara pe penultimul loc inaintea Bulgariei, cu un salariu minim de 112 euro.

Ajustat la puterea de cumparare (Purchasing Power Standard - PPS), Romania se claseaza, insa pe ultimul loc in UE, cu 232 puncte (PPS).

cel mai mare salariu minim din UE este de 1.610 euro si se inregistreaza in Luxembourg , care detine primul loc si in ceea priveste puterea de cumparare a salariului minim - 1.532 PPS pe luna.

Romania se incadreaza in grupul statelor cu cel mai mic salariu minim lunar, care include tarile cu un salariu minim cuprins intre 100 si 350 de euro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea