Financiar

#proiecte #fonduri structurale #ue #romania

Romania va contracta cel putin 2 miliarde euro din fonduri structurale, in 2009

Anul acesta, platile din Fonduri structurale catre Romania vor fi de cel putin 2 miliarde euro, mai importanta decat valoarea sumelor atrase fiind calitatea proiectelor si efectele acestora pentru economie, a explicat directorul executiv al Grupului pentru Economie Aplicata, Dragos Pislaru.

Problema absorbtiei trebuie discutata din punctul de vedere al cantitatii, respectiv suma de bani utilizata, dar si al calitatii , respectiv modul in care sunt utilizate fondurile, a spus acesta.

"Platile din fonduri structurale vor fi de cel putin 2 miliarde euro in acest an. Totusi, estimarile nu au o relevanta foarte mare, vreau sa vad latura calitativa, respectiv ca se deschid santiere, ca se angajeaza oameni", a spus Dragos Pislaru pentru Mediafax.

"In 2008, a fost deschisa suma de 1,014 miliarde euro, iar in 2007 nu s-a utilizat nimic. Valoarea proiectelor depuse a fost de 1,937 miliarde euro, iar cele eligibile au totalizat 535,9 milioane de euro. Dintre acestea, 100 milioane de euro au fost contractate si nu s-a efectuat nicio plata", a explicat reprezentantul Grupului pentru Economie Aplicata ( GEA ).

 ( citeste continuarea in newschannel.ro )

  •   2009-03-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii