Financiar

#ariel cohen #criza gazului #proiectul nabucco

Romania trebuie sa ramana fidela Nabucco

Comentariile sarcastice ale lui Vladimir Putin nu-si au locul pe timp de criza, iar Romania nu are de ce sa-si sporeasca dependenta energetica de Rusia, care ar putea fi ea insasi in criza de gaz.

Acestea sunt declaratiile lui Ariel Cohen , expert al fundatiei americane Heritage, pentru NewsIn.

Intrebat cum comenteaza oferta premierului Putin facuta Romaniei prin intermediul presei, de a-i vinde direct gazul pentru ca apoi Bucurestiul sa-l revanda Kievului, Cohen a spus: "Prin ce conducta?". Apoi a adaugat: "Vedeti, asta e problema. Nu e nici timpul, nici locul pentru sarcasm, cand milioane de oameni tremura de frig si nu au incalzire".

Referitor la posibilitatea ca Romania sa intre in proiectul gazoductului rus South Stream , expertul in politici energetice si in spatiul ex-sovietic a avertizat ca "a depinde si mai mult de Rusia este impotriva obiectivului de diversificare ".

"Ceea ce e important pentru Romania este sa fie vazuta ca o tara care contribuie la securitatea energetica a Europei, iar pentru asta ar trebui sa promovati activ proiectul Nabucco ", a subliniat Ariel Cohen.

"Lectia din aceasta criza este ca Europa, inclusiv Romania, trebuie sa aiba surse alternative de gaz. Iar acest lucru va fi posibil prin Nabucco, poate in viitor din Orientul Mijlociu - Irak sau Qatar", a mai spus expertul de la Heritage Foundation.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea