Financiar

#romania #locuri de munca #crestere economica

Romania trebuie sa creeze locuri de munca pentru a avea crestere economica

Romania trebuie sa creeze locuri de munca si sa isi creasca pro­ducti­vitatea pentru a avea crestere eco­no­mica, iar investitiile sunt esentiale. In conditiile in care in­vestitiile interne sunt limitate si nu exista me­canisme de stimulare a economisirii, Romania ramane dependenta de capitalul strain si de fondurile europene.

"Ca sa ai crestere economica trebuie sa creezi locuri de munca si sa iti creasca productivitatea. Crearea de locuri de munca si cresterea pro­duc­ti­vitatii depind de foarte multi factori si de aici incep complicatiile si doctrinele economice. Dar, din­colo de doctrine si de abordari istorice, ambii factori depind de investitii", a declarat Mugur Isarescu.

Investitiile raman in con­tinuare marea problema a cresterii economice, in con­textul diminuarii apetitului strainilor si al structurii economiei in care stimularea consu­mului duce la cresterea importurilor.

In Ro­ma­nia, politica monetara nu are ce sa faca pentru a sustine cresterea economica. Nu se poate folosi cursul de schimb, inflatia sau chiar do­ban­da pen­tru a impulsiona cresterea eco­nomica. Deprecierea leului nu va duce la crestere economica in Romania, intrucat lipsesc capacitatile excedentare de productie care sa sustina o oferta puternica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea