Financiar

#industrie comenzi crestere #romania letonia industrie #criza financiara economica

Romania si Letonia, singurele tari din UE cu cresteri ale comenzilor in industrie

Letonia si Romania au fost singurele state membre ale UE care au raportat in noiembrie 2008 cresteri ale comenzilor industriale in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2007.

Ritmul anual de crestere a comenzilor industriale noi din Romania s-a temperat la 2,7% in noiembrie, dupa ce in octombrie, Romania se clasase pe prima pozitie in cadrul blocului comunitar, cu un avans al comenzilor noi de 17,6%, potrivit datelor revizuite ale biroului european de statistica.

Letonia a avut, in penultima luna a anului trecut, cel mai semnificativ avans al comenzilor noi din industrie fata de aceeasi luna din 2007, de 11,1%.

In noiembrie 2008, cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Spania - unde comenzile industriale noi s-au comprimat cu 33,4% -, Danemarca (-31,2%), Cehia (-30,2%) si Germania (-29,3%). Eurostat a publicat date de la 20 state membre pentru noiembrie, comenzile industriale noi inregistrand scaderi fata de luna similara din 2007 in 18 dintre acestea.

  •   2009-01-22
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.