Financiar

Romania se confrunta cu un deficit al depozitelor de gaze

Romania se confrunta cu un deficit al depozitelor de gaze, fata de media europeana, si ar trebui sa dubleze capacitatile de inmaga-zinare pentru a-si putea asigura independenta consumului in perioada de iarna, in eventualitatea opririi livrarilor din exterior, apreciaza un reprezentant al Rompetrol .

"La un moment dat Romania va trebui sa construiaca mai multe depozite subterane de gaze, pentru ca avem mult mai putine fata de media statelor din UE. Practic, ar trebui sa ne dublam capacitatea de stocare a gazelor, de la nivelul de trei mi-liarde de metri cubi cat exista acum", a declarat, ieri, directorul general adjunct al Rompetrol Well Services, Adrian Stanescu, prezent la un seminar pe teme de petrol si gaze la Ploiesti.

Astfel, Romania ar trebui sa dispuna de o capacitate totala de inmagazinare a gazelor de 6 mi-liarde metri cubi, echivalent cu o treime din consumul anual. Cele mai multe depozite de gaze din Romania sunt operate de producatorul de stat Romgaz Medias.

Continuarea in Curierul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-04-17
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.