Financiar

#petrol #gaze naturale #romania

Romania ramane fara petrol si gaze in 14 ani

Romania va termina rezervele de gaze naturale si pentru in 14 ani, daca nivelul de extractie continua, conform "Strategiei energetice a Romaniei", document oficial al Guvernului.

Rezervele de gaze naturale ale tari noastre se vor epuiza in 2022, daca consumul intern continua sa fie se bazeze pe zacamintele locale, cu numai 30% din importuri. Nici rezervele de petrolul nu vor rezista dupa anul 2023, in ritmul actual de extractie.

Huila de slaba calitate din Romania va ajunge insa pentru 229 de ani, in timp ce mai avem destul lignit pentru 47 de ani de exploatari la nivelul actual.

Pe plan mondial, titeiul va fi epuizat in 2040, in timp ce rezervele de gaze naturale ajung pana in 2070, lasand loc energiilor alternative care vor trebui sa inlocuiasca cu succes resursele naturale epuizate.

"Tarile din vestul continentului consuma putin gaz rusesc , pentru ca, intre timp, au trecut pe alimentarea din zacamintele Marii Nordului, cum e cazul Germaniei si al Angliei, sau din Alger si Libia, cum este cazul Frantei, al Italiei si al Spaniei. Romania are inca rezerve proprii. Tarile din jurul nostru s-au racordat si ele la resursele din Marea Nordului, mai putin Serbia, Bulgaria Grecia si Turcia, pentru care a fost mai greu...", a explicat Gheorghe Popescu, profesor la Facultatea de Geologie din Bucuresti , pentru Libertatea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea