Financiar

#incapacitate de plata #numar de insolvente #firme incapacitate de plata

Romania, pe primul loc in Europa Centrala la numarul de insolvente

Potrivit unui studiu realizat de compania Coface, numarul insolventelor va creste cu 10% in Romania in acest an. De asemenea, aceeasi tendinta de crestere s-a inregistrat si anul trecut in tara noastra, cand peste 20.000 de firme au intrat in incapacitate de plata. Astfel, potrivit acestor cifre, Romania se pozitiona pe primul loc in Europa Centrala in ceea ce priveste numarul cazurilor de insolventa.

In Europa Centrala au fost inregistrate anul trecut 72.630 de insolvente, ceea ce arata o crestere cu 3,5%, comparativ cu anul 2011, cele mai multe fiind inregistrate in Romania (23.665) si in Ungaria (22.840).

In schimb, vecinii nostri bulgari stau mult mai bine la acest capitol. In Bulgaria au fost inregistrate in 2012 doar 1.339 de cazuri de insolventa, in timp ce in Polonia au fost raportate 877 de cazuri.

Printre tarile din Europa Centrala care au avut scaderi in ceea ce priveste numarul firmelor care au intrat in incapacitate de plata se numara Serbia, Estonia si Letonia.

In ceea ce priveste insa rata insolventelor, Romania ocupa locul al doilea in Europa Centrala, cu un procent de 5,67% din numarul total de firme active. Fruntasa la acest capitol este insa Serbia, cu un procent de 7,93%.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea