Financiar

#taxe #impozite #tva #criza #financiara #imm #top

Romania, multe taxe si un sistem fiscal complicat

Romania ocupa ultimul loc intr-un clasament realizat la nivel mondial cu privire la contributiile fiscale pe care trebuie sa le plateasca o companie de talie medie.

Clasamenul lansat de compania de consultanta financiara pricewaterhousecoopers romania (PwC) si Banca Mondiala arata ca tara noastra, Polonia si Italia au cele mai complexe sisteme fiscale din Uniunea Europeana, iar intr-un clasament privind usurinta cu care se platesc taxele si impozitele, Romania se situeaza pe locul 146, sub Polonia si Italia, scrie Ziua. Aproximativ 48% din profitul companiilor din Romania merge la bugetul public, desi cota de impozit pe profit este de numai 16%. Expertii PWC au calculat aceasta sarcina fiscala luand in consideratie toate taxele pe care trebuie sa le plateasca firma, inclusiv contributiile de asigurari sociale sau impozitele pe dividende . 

  •   2008-11-11
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.