Financiar

#romania #inflatie #ue

Romania, locul cinci in UE la capitolul inflatie in luna iulie

Romania se afla printre statele Uniunii Europene cu cea mai ridicata inflatie anuala, in luna iulie rata anuala a inflatiei de 9,1 la suta plasand tara pe locul cinci in UE, conform estimarilor publicate joi de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Cele mai ridicate rate anuale ale inflatiei s-au inregistrat, in iulie, in Letonia (16,5 la suta), Bulgaria (14,4 la suta), Lituania (12,4 la suta), Estonia (11,2 la suta) si Romania (9,1 la suta). Cele mai scazute rate anuale ale inflatiei au fost inregistrate in Olanda (trei la suta), Portugalia (3,1 la suta) si Germania (3,5 procente).

Pe ansamblu, rata anuala a inflatiei in zona euro (UE-15) a fost de patru la suta in luna iulie 2008, neschimbata fata de luna precedenta. In Uniunea Europeana, rata anuala a inflatiei a atins, in luna iulie 2008, nivelul de 4,4 procente, in crestere cu 0,1 procente fata de nivelul de 4,3 procente inregistrat in luna iunie 2008.

Comparativ cu luna iunie 2008, inflatia a crescut in 15 de state membre , a ramas stabila in cinci si a scazut in sapte state membre UE .

Oficiul European de Statistica precizeaza ca in cazul zonei euro componentele cu cea mai puternica crestere anuala in luna iulie 2008 au fost transporturile (7,2 procente), produsele alimentare si locuintele (ambele cu 6,7 procente). Cea mai scazuta crestere anuala s-a inregistrat la comunicatii (-2,2 procente) si imbracaminte (-0,5 procente).


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-08-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii