Financiar

Romania, locul 38 in topul retailerilor

Romania se afla la mijloc intr-un clasament al destinatiilor pe care comerciantii le cauta pentru deschiderea de noi magazine. Tara noastra a reusit sa devanseze la atractivitate, printre altii, Norvegia, Luxemburg , Finlanda sau Brazilia.

In Romania activeaza 22% din cele 250 de firme de retail internationale a caror prezenta mondiala a fost analizata intr-un studiu al companiei CB Richard Ellis. Aceasta performanta a clasat tara noastra pe locul 38, din 61, in topul celor mai cautate destinatii pentru retaileri . Romania este urmata in clasament de Norvegia, Luxemburg, Finlanda si Brazilia.

In realizarea topului, a fost luata in calcul activitatea retailerilor straini pe aceste piete, nu si cea a companiilor locale de profil. Clasamentul primelor zece tari este dominat de state europene. Fruntase sunt Marea Britanie si Spania urmate de Franta, Germania si Italia.

Elvetia si Austria ocupa pozitiile 6 si 7 in top. Abia locul opt revine unui stat din afara batranului continent: Emiratele Arabe Unite , urmate de China si Rusia.

In Vietnam, Peru si Pakistan retailul are cea mai mica pondere. Cu o concentratie sub 10 procente, cele trei tari incheie in aceasta ordine topul destinatiilor pentru retaileri.

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

  •   2008-03-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii