Financiar

#fitch #investitii #tara #rating #tari recomandate pentru investitii

Romania intra din nou in categoria tarilor recomandate pentru investitii

Agentia de evaluare financiara Fitch a imbunatatit, luni, ratingul pentru credite pe termen lung in valuta al Romaniei, de la “BB+” la “BBB-“. Noul rating reflecta progresul tarii noastre in recuperarea efectelor crizei financiare, Romania revenind in categoria statelor recomandate pentru investitii.

De asemenea, calificativul pentru creditele pe termen lung in lei a fost revizuit in sens pozitiv, de la "BBB-" la "BBB", iar ratingul pentru credite pe termen scurt de la "B" la "F3".

"Imbunatatirea reflecta progresul Romaniei in recuperarea dupa efectele crizei financiare, evidenta intr-o reluare a cresterii economice, rezultate bune in zona exporturilor, reducerea deficitului de cont curent si a deficitului bugetar. Pe ansamblu, s-a inregistrat o imbunatatire reala a situatiei de risc a Romaniei, corespunzatoare unei reveniri in categoria recomandata pentru investitii", a declarat Ed Parker, seful diviziei Fitch pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea