Financiar

Romania este codasa la salariul minim pe economie

Tara noastra ocupa penultimul loc in clasamentul salariilor minime pe economie in UE. Venitul lunar al unui muncitor calificat, in tara, este identic cu al unuia . Astfel ca, potrivit statisticilor, locurile de munca din constructii si sunt acum, in mare parte, vacante. Nici in administratia publica sau sanatate lucrurile nu stau mai bine.

Cele mai mici salarii sunt in administratia publica, industria prelucratoare sau in domeniul constructiilor. Sunt, de altfel, domenii in care se inregistreaza cele mai multe locuri de munca neocupate, cauza tot oferta salariala mica. Statisticile oficiale arata ca in industria de prelucrare a lemnului salariul lunar net este de 635 de lei, nivel minim pe tara, in textile - - se castiga 750 de lei, iar in constructii - 923 de lei. Functionarii publici fara functii de conducere castiga, in medie, 810 lei net.

Economistii citati de ziarul Adevarul au declarat ca salariile ar trebui sa se situeze la nivelul celor europene si sa acopere deprecierile leului. Pe de alta parte, reprezentantii sindicatelor, spun ca salariile trebuie stabilite in raport cu profitul firmelor angajatoare.

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

  •   2008-03-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii