Financiar

Romania - Cea mai atragatoare tara pentru investitii din regiune

Un sondaj realizat de Erst&Young situeaza Romania ca lider indiscutabil la actractivitate pentru investitorii straini in Europa de Sud-Est.
 
Perceptia investitorilor internationali plaseaza Romania pe primul loc intr-un top al atractivitati din regiune, potrivit unui sondaj realizat de compania de servicii profesionale Erst&Young.

Tara noastra s-ar putea mentine ca destinatie preferata a investitorilor in principal pe baza a trei criterii: costul fortei de munca, flexibilitatea pietei muncii si potentialul de crestere a productivitatii. Perceptia investitorilor este sustinuta si de realitate, adica de numarul de proiecte concrete de de investitii, 149 in perioada 2006-2007, Romania fiind urmata la distanta de Serbia cu 69 de proiecte, Bulgaria si Turcia.

Romania conduce fara probleme si la capitolul intentii de investitii, la intrebarea “In ce tara din Europa de Sud-Est doriti sa initiati sau sa dezvoltati activitati?” situindu-se pe primul loc cu 52% din raspunsuri, urmata de Turcia cu 46%.
Publicitate
 
Analistii Ernst&Young spun ca Romania are mai mult de lucru in ceea ce priveste imaginea, vizibilitatea scazuta din punctul de vedere legate de mediul de afaceri fiind relevata de diferentele de perceptie foarte mari intre investitorii deja existenti in piata si cei potentiali. De asemenea, calitatea vietii si infrastructura trebuie imbunatatite pentru atragerea investitiilor cu valoare adaugata mare. O importanta contributie la imbunatatirea puternica a perceptiei investitorilor a fost aderarea tarii la Uniunea Europeana, ceea ce implica si respectarea in timp a standardelor economice europene.

Rezultatul sondajului facut public ieri de Erst&Young, contrasteaza puternic cu aprecierile unor analisti financiari straini din ultima vreme care subliniaza riscuri macroeconomice in crestere. Pesimismul acestora din urma, ca si al rapoartelor diverselor agentii de rating sunt insa mai mult un efect al crizei financiare internationale decit rezultatul unor analize in amanunt a economiei romanesti.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea