Financiar

#daniel daianu criza #finantare externa romania

Romania are nevoie de finantare externa de peste 10 miliarde euro

Romania are nevoie de o finantare externa de peste zece miliarde euro, care sa fie furnizata de institutii europene si nu numai, a declarat europarlamentarul Daniel Daianu pentru Radio Romania Actualitati . "Piata creditului este, practic, inghetata.

Prin urmare, noi avem nevoie de finantare externa la o dimensiune mai mult decat apreciabila... Putem sa vorbim de peste 10 miliarde de euro, care sa ne poata fi furnizata, aceasta finantare, de institutii europene si nu numai. De aceea, si Fondul Monetar International poate sa intre intr-o schema", a explicat Daniel Daianu , subliniind insa ca "preferinta sa nu este pentru FMI", transmite Agerpres.

El si-a motivat aceasta afirmatie prin faptul ca poate fi realizat un aranjament intre BNR si Banca Central Europeana, pentru ca Romania sa obtina mai multi bani de Banca Europeana de Investitii care, deja, ne-a acordat un imprumut substantial, dar si de la Banca Europeana pentru Dezvoltare. In opinia lui Daniel Daianu, nesiguranta va creste in perioada urmatoare, deoarece, "oricat de bun ar fi guvernul perioada este umpluta de atata incertitudine, sunt atatea necunoscute.

Romania, totusi, este asa de mica fata de restul Europei, si suntem coplesiti de problemele din Europa, deci conteaza foarte mult care va fi prestatia guvernului". Referitor la proiectul de buget pe 2009, Daianu a subliniat ca, deocamdata, "avem numai cateva cifre".

El a facut referire la faptul ca in Romania urmeaza sa vina o delegatie a Fondului Monetar International, dar si experti ai Comisiei Europene si "este de asteptat ca si constructia bugetara sa fie ajustata in functie de unele sugestii care sunt pertinente".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea