Financiar

#tranzit gaz ucrainean #romania gaz bulgaria #rezerve ucraina naftogaz

Romania accepta sa tranziteze gaz ucrainean spre Bulgaria

Romania a fost de acord sa tranziteze gazul din rezervele ucrainene spre Bulgaria, a anuntat vicepresedintele Naftogaz , Volodimir Trikolici.

"Am convenit cu partea romana asupra termenilor de tranzit, deci cred ca problema se va rezolva in doua sau trei ore", a spus el la un briefing care a avut loc sambata dupa-amiaza, citat de publicatia Kyiv Post in editia electronica. Potrivit lui, problemele care mai ramaneau de rezolvat erau legate de compatibilitatea tehnica a retelelor de transport ale celor trei tari.

Ucraina a anuntat sambata ca va furniza zilnic gaz din rezervele proprii Bulgariei si Republicii Moldova, doua dintre tarile cele mai afectate de sistarea tranzitului de gaz rusesc pe teritoriul ucraineana.

Naftogaz a inceput sa furnizeze gaz Republicii Moldova inca de sambata dimineata si va livra acestei tari 1,5 milioane de metri cu cubi de gaz pe zi. In replica la anuntul ucrainean, Gazprom a apreciat ca Ucraina compenseaza astfel gazul furat la inceputul lunii ianuarie.

"Gazprom saluta intentia partii ucrainene de a incepe livrarea catre Republica Moldova si Bulgaria. Aceste livrari sunt o compensatie pentru gazul rusesc pompat ilegat de Ucraina intre 1 si 7 ianuarie 2009", a declarat purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov.

  •   2009-01-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii