Financiar

#adriean videanu #rezerve gaz #ucraina romania #sistare gaze

Romania a ramas fara gaz rusesc

Dupa ce miercuri dimineata Rusia a sistat complet livrarea de gaze catre Ucraina si Cehia, Romania a ramas si ea fara gaze, livrarile din Rusia prin Ucraina, pe la Mediesu Aurit fiind sistate miercuri dimineata, la ora 8,53. Ministrul Adriean Videanu a convocat comandament de urgenta la ministerul Economiei , in jurul orei 10.00.

La comandamentul de urgenta vor participa reprezentantul Gazprom la Bucuresti, reprezentantii Petrom, Transgaz, E-On si alte companii implicate in acest domeniu.

In ciuda scenariilor negative care se prevad, Videanu a declarat, la Realitatea TV, ca nu vom avea probleme, dar "vom reduce consumul de gaze la CET-uri ", acestea urmand sa functioneze pe combustibil alternativ .

"Avem destule rezerve ca sa trecem cu bine de aceasta criza 59 de milioane de metri cubi, dar vor reduce consumul de gaze la CET-uri. Am discutat si cu reprezentantul Gazprom la Bucuresti, dar trebuie facut un efort comun si cu celelalte tari europene deorece nu este doar problema noastra", a declarat ministrul Economiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea