Financiar

#romania #buget #bugetari #salariati #concedieri #europa

Romania a concediat mai multi angajati decat toate tarile Europei de Est la un loc

ong>Numarul salariatilor din economia Romaniei a scazut cu 13,9% in ultimul an, situatie incomparabil mai grava decat in toate celelalte tari din Europa de Est , potrivit unei analize REALITATEA.NET. In Ungaria, scaderea a fost de 1,8%, in Cehia 2,3%, iar in Polonia 0,9%. Chiar si Grecia, puternic lovita de criza, nu a pierdut decat 1,5% din locurile de munca.

Dintre tarile din regiune, doar Bulgaria se apropie intr-o oarecare masura de situatia de la noi, scaderea numarului de angajati din economie fiind de 9,2% in ultimul an. Hemoragia locurilor de munca din Romania nu se vede decat partial in rata somajului de la noi, care a ramas una dintre cele mai mici din Europa de Est. In timp ce somajul in Romania a coborat la 7,6% in luna mai (de la 8,07% in aprilie), in Ungaria acesta era 10,4%, in Polonia 9,9%, iar in Bulgaria 8,8%, potrivit datelor ajustate de Eurostat pe luna aprilie.
 
 ( citeste continuarea in Realitatea.net )
  •   2010-06-12
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.