Financiar

#compact #ringier #ziar

Ringier inchide ziarul Compact

Ziarul gratuit Compact distribuit si-a incetat aparitia odata cu numarul de ieri, 26 februarie 2009. Trustul Ringier a decis sa inchida publicatia, din cauza performantelor slabe.

Criza financiara afecteaza din ce in ce mai puternic piata media romaneasca. Dupa ce trustul Intact a hotarat scaderea salariilor angajatiilor cu 20% si sefii de la Gandul au redus si ei salariile, Ringier s-a vazut nevoit sa inchida complet ziarul Compact.

Numarul paginilor de publicitate in reviste si ziare a scazut considerabil datorita situatiei tensionata create de criza financiara, mai ales in contextul viitorului sumbru prognozat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"In urma analizei indicatorilor cheie de performanta ai ziarului Compact, la aproape trei ani de la lansarea pe piata romaneasca, managementul Ringier Romania a decis inchiderea titlului care nu a reusit sa atinga parametrii stabiliti in planul de afaceri initial", se mentioneaza intr-un comunicat oficial emis de trustul Ringier, citat de sandy-bell.com.

22 de angajati ai trustului Ringier au fost disponibilizati in urma inchiderii publicatiei.

 

Update:

Vineri, dupa pranz, site-ul ziarului Compact, compact.info.ro, nu mai putea fi accesat. Daca in piata media internationala, unele publicatii aleg sa aiba o prezenta online la inchiderea editiei tiparite, se pare ca in Romania incetarea aparitiei unei publicatii inseamna si sfarsitul pentru site-ul ei.

  •   2009-02-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

V.E.

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii