Financiar

#romani top restante #credite banci restante #restante credite populatie

Restantele la credite s-au dublat fata de anul trecut

Restantele romanilor la credite au ajuns la 2,49 miliarde lei (680 milioane euro) la finalul lui octombrie, in crestere cu 141% fata de octombrie 2007, in timp ce ponderea datoriilor neplatite in volumul total al imprumuturilor acordate aproape s-a dublat in aceeasi perioada, arata datele BNR.

In octombrie 2007, restantele la imprumuturile populatiei si firmelor erau de 988, 5 milioane lei, informeaza NewsIn.

Totodata, ponderea restantelor in volumul total al creditelor acordate a ajuns la aproape 1,29% la finalul celei de-a zecea luni din 2008, fata de octombrie 2007, cand se situa la 0,7%. Firmele si locuitorii din Capitala au, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), cele mai ridicate restante , in valoare de 867 milioane lei (237,5 milioane euro).

Insa bucurestenii si firmele din capitala se afla pe primul loc si in ceea ce priveste volumul creditelor contractate, care au ajuns, la finalul lunii octombrie, la 67,9 miliarde lei (18,6 miliarde euro), din care peste doua treimi sunt imprumuturi in moneda straina

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea