Financiar

#economie ucraina #criza economica #recesiune #republica moldova #imprumut banca mondiala

Republica Moldova primeste 200 de milioane dolari de la Banca Mondiala

Banca Mondiala a aprobat joi o noua Strategie de creditare pentru Moldova , care prevede imprumuturi de 45-50 milioane dolari anual, in urmatorii patru ani.

Noua strategie de parteneriat , pentru perioada 2009-2012, se va concentra asupra proiectelor de mediu, asupra imbunatatirii competitivitatii economice prin intermediul reformelor si asigurarii transparentei in sectorul public.

In plus, imprumuturile vor sustine investitiile in modernizarea infrastructurii in Moldova, informeaza Reuters. "Intr-un mediu economic dificil la nivel mondial, Moldova s-a axat pe modernizarea economiei si pe construirea unui viitor prosper in Europa", a declarat Melanie Marlett, manager pentru Moldova, in cadrul Bancii Mondiale.

"Noua strategie de parteneriat urmareste sa continue succesele anterioare si ofera un cadru flexibil, pentru a ajuta Moldova sa faca fata riscurilor la nivel mondial", a mai spus Marlett.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea