Financiar

#criza gazelor #intalnire #naftogaz #gazprom

Reprezentantii Gazprom si Naftogaz s-au intalnit miercuri noapte

Reprezentanti ai companiei ruse Gazprom si ai cele ucrainene Naftogaz s-au reunit in cursul noptii de miercuri spre joi, pentru a incerca sa gaseasca o solutie la criza gazelor , au anuntat agentiile ruse de presa, citate de AFP.

Disputa gazelor dintre Moscova si Kiev s-a inveninat si mai mult miercuri, reteaua ucraineana de gazoducte care aprovizioneaza Europa cu gaz rusesc intrand in paralizie totala, in timp ce Uniunea Europeana ridica simtitor tonul pentru a cere solutionarea crizei.

In incercarea de a gasi o iesire din criza , reprezentantii Gazprom, ai societatii nationale ucrainene Naftogaz, ai guvernelor rus si ucrainean si ai Uniunii Europene se intalnesc joi la Bruxelles, a anuntat presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Cel putin 11 state europene, printre care Austria, Romania, Cehia, Bulgaria si Italia sunt private in prezent de gaz rusesc, in timp ce un val de frig glacial traverseaza continentul, unele tari inregistrand chiar temperaturi de minus 30 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea