Financiar

#modele #fabriatie #masini #renault #dacia

Renault: Pe langa SUV, Dacia va lansa inca doua modele de masini "mai mari"

Gama Dacia va fi extinsa cu cel putin doua noi modele, mai mari, iar la Pitesti vor fi produse componente pentru sistemul de tractiune integrala (4x4), destinate utilizarii la automobilul de tip SUV pe care Dacia il va lansa, a declarat directorul operational al Renault, Patrick Pelata , al doilea om ca importanta din companie. El a adaugat ca nu va aparea prea curand o Dacia cu cinci stele la testele EuroNCAP deoarece in cea mai noua varianta a testelor de impact sunt conditii pe care Renault nu le considera importante pentru siguranta si nu le va adauga pe masini pentru ca le-ar spori pretul.

"SUV-ul este al saselea model construit pe platforma Logan si dupa acesta vom mai construi inca doua - trei modele care vor fi cu totul diferite, dar nu vreau sa dau mai multe detalii deoarece ar afla si concurenta", a spus Pelata, citat de HotNews.ro. El a adaugat totusi ca modelele vor fi "ceva mai mari".

Cele doua noi modele ar putea fi un crossover si un sedan mai mare decat Logan berlina , insa nimic nu e confirmat.
Pelata a mai spus ca modelele Dacia vor fi construite in continuare pe platforma B0 a Logan deoarece este versatila si pe ea pot fi construite modele de diverse dimensiuni "de la masini mai mici decat Sandero, pana la SUV-ul pe care-l vom lansa curand", a precizat el.

Oficialul Renault a mai spus ca e de asteptat ca piata europeana sa scada cu 10% la anul, iar productia Dacia va fi si ea probabil mai mica, deoarece vor scadea vanzarile de Logan si Sandero. Totusi, a adaugat el, va compensa cu ceva introducerea modelului SUV la care lucrarile sunt in avans fata de programul stabilit initial.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea