Financiar

# regulo noi anaf # impozite pfa #anaf #drepturi de autor #pfa

Reguli noi de la ANAF. Vezi ce se intampla cu veniturile tale

Persoanele care obtin venituri independente, adica prin contracte de tip PFA sau drepturi de autor, trebuie sa se supuna unui nou set de reguli ca sa nu plateasca impozite mai mari.

Printre noile norme se numara: dovada că persoanele in cauza si-au ales singuri modul si locul de desfasurare a activitatii, ca lucreaza pentru mai multi clienti ori că isi asuma riscurile pentru munca depusa. Pentru a nu fi impozitati ca in cazul contractelor cu carte de munca, ei trebuie sa indeplineasca minim patru din cele sapte noi criterii. Specialistii sustin insa ca prevederile nu sunt suficient de clare. „Aceste criterii, de fapt, nu sunt criterii, ci nişte enunţuri. Criteriile sunt suficient de neclare şi de prost formulate ca să dea naştere la noi discuţii”, a declarat Emilian Duca, specialist în fiscalitate, citat de Digi24.ro.

De asemenea, reglementariile ambigue ii pun in dificultate si pe managerii companiilor, mai ales in cazul contractelor de drepturi de autor, destul de slab reglementate in Romania. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea